ELS RECEPTORS DE DONACIONS ENS DONEN LES GRÀCIES!

ELS RECEPTORS DE DONACIONS ENS DONEN LES GRÀCIES!

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang volem fer-nos ressò d'una curiosa iniciativa que ha endegat el Banc de Sang i Teixits, posant l'èmfasi en l'altra cara de la donació: els receptors de sang.

Donar sang és una acció altruista en la qual el donant cedeix la seva sang però mai sap per a qui servirà concretament. Les donacions són anònimes, per tant, el qui dóna no pot saber a qui serà transfosa la seva sang. El que sí que se sap és que, cada donant pot arribar a salvar tres vides.

El Banc de Sang i Teixits ha posat en marxa el blog MoltesGràcies.net que recull el testimoni de molts receptors de sang que volien agrair al seu ‘donant anònim’ el gest d’haver donat. Alguns d’ells expliquen la seva experiència vital i com de determinant ha estat, per a la seva subsistència, el fet d’haver rebut sang, o algun component de la sang.

Amb aquesta iniciativa, el BST vol posar cara a la destinació de les donacions per tal de donar visibilitat pública a la importància de donar sang i de mostrar la diversitat de situacions i malalties en què els pacients poden arribar a necessitar una transfusió de sang, plasma o plaquetes.

MoltesGràcies.net recull tot tipus de testimonis, víctimes d’accidents, mares que han patit una hemorràgia post-part, malalts de leucèmia, trasplantats de fetge, pacients amb talassèmia que necessiten transfusions periòdiques, nens amb alguna malaltia de la sang, … etc. Els casos són múltiples i posen en evidència que la necessitat de sang no és cap excepció, tot al contrari. Una de cada cinc persones necessitarà sang o derivats de la sang al llarg de la vida. El blog està obert al públic i a totes les persones que desitgin explicar la seva experiència.

Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones. La transfusió de sang o dels seus derivats s’ha convertit en una part imprescindible en l’actual assistència sanitària.

** Font: BANC DE SANG i TEIXITS

  • imatge 1
Comparte