Anem a l'escola Joan Maragall de La Llagosta

"ANEM A L'ESCOLA" JOAN MARAGALL, DE LA LLAGOSTA (VALLÈS ORIENTAL)

Els dies 2 i 3 de desembre, les delegades de l’Associació de Donants de sang del Vallès Oriental a la Llagosta van fer un taller sobre la donació de sang amb els alumnes de 6è curs de l’escola Joan Maragall.

L’activitat va consistir en completar un abecedari amb fitxes plastificades que contenen una paraula relacionada amb la donació de sang i que comença per cada lletra de l’alfabet (o la conté). A les fitxes també hi ha un dibuix per a il·lustrar la paraula en qüestió i, per a alguns temes, la informació es complementa amb altres imatges que, de manera visual, ajuden a entendre els conceptes més complexos.

Cada alumne tria una de les lletres i ha de col·locar la fitxa corresponent a l’espai del tauler en què es representa l’abecedari. A continuació es parla sobre el significat d’aquella paraula. És molt interessant, i alhora gratificant, veure les preguntes i les inquietuds que sorgeixen a partir d’aquest senzill joc.

Va ser la primera vegada que es va utilitzar aquest material, ideat i elaborat per les delegades de la Llagosta, i les sensacions van ser molt positives. Com en tallers organitzats anteriorment, en què s’han utilitzat altres recursos, l’objectiu és clar: A través d’activitats lúdiques i en un ambient distès, conscienciar els nens i nenes de la importància de la donació de sang.

Aquest tipus d'activitats estan emmarcades en el projecte "Anem a l'Escola", de la Federació Catalana de Donants de Sang, per tal d'acostar l'altruisme, el civisme i la solidaritat als més petits.

    • Anem a l'escola Joan Maragall de La Llagosta
    • Anem a l'escola Joan Maragall de La Llagosta
    • Anem a l'escola Joan Maragall de La Llagosta
Comparteix