Marató de Girona 2022

Marató de Girona 2022

Els dies 31 d'octubre i 1 de novembre hem tingut la marató de donants de sang a Girona, que feia dos anys i per causa de la pandèmia no s'ha pogut fer com cal.

Dues jornades en les quals i gràcies al treball d'un equip coordinat per les vocalies de delegacions, xarxes socials – comunicació i la delegació de Ciutat Girona amb la col·laboració de persones voluntàries, una gran promoció i difusió, i sobretot per les persones que van venir a donar sang, vam aconseguir 645 donacions, de les quals 105 de primera vegada, 103 oferiments, 47 plasma i 19 REDMO.

En tots dos dies vam tenir activitats a la zona de la donació, un estand de l'agrupació Donem Girona que s'encarrega de difondre les donacions d'òrgans i teixits i que també promociona les donacions de sang, plasma, moll d'os, llet materna... aquesta agrupació està molt implicada en tota mena de donacions i agraïda als donants de sang també per la necessitat per fer medicaments derivats del plasma i les transfusions degudes als trasplantaments.

També ens han donat un cop de mà  membres de la saga de personatges de “Stars Wars”que amb els seus uniformes van recórrer els carrers més cèntrics de Girona acompanyant a voluntaris que repartien fulls de mà a l'hora que es feien fotos amb tothom que els hi demanaven, gràcies als membres de Legion 501 Spanish Garrison i Rebel Legion Spanish Base per donar el seu temps, altruisme i conscienciació.

El CEME, Club Esportiu dels Mossos d'Esquadra van oferir el seu suport amb la marató instal·lant un envelat on estava exposat un vestit dels TEDAX, un agent  amb el vestit de gala del cos, mostres de bombes de mà, un simulador de desactivació d'artefactes explosius, i també membres de la unitat canina que es dediquen a detecció d'explosius, detecció d'armes de foc i munició, detecció de substàncies estupefaents, detecció de bitllets de curs legal i recerca i localització de persones. Igualment ens ha acompanyat el comissari Joan Carles Molinero, i agents del cos de Mossos d'Esquadra durant tota la jornada del dia 1 de novembre.

L'alcaldessa de Girona, la Sra.Marta Madrenas i la regidora delegada de Salut, la Sra. Eva la Palau i la 4a tinenta d'Alcaldia la Sra. Glòria Plana ens han acompanyat al llarg de la jornada del dia 1. Per part del BST, la directora general, la Dra. Anna Millán i la Cap de promoció Cristina Valverde i el director del BST a Girona l'Alfred Mingo. Els presidents de la FCDS, Marc Ibars i de l'ADS-Girona, Jordi Segura i membres de la Comissió Executiva.

Agraïments:

Edicions Tremendes

La sala La Mirona

Al Girona F.C.

Al Bàsquet Girona

A l'Uni Girona                

Al Circ Històric Raluy                                                               

Aigua de Viladrau aportant aigües pel refrigeri.

A la Casa de Cultura de Girona per cessió d'espais.             

A l'Associació de Veterans del Girona FC, que van repartir flyers i difondre la donació als seus contactes.

També a associacions de veïnes de la zona centre de Girona per la difusió feta.

Els 25 obsequis els hem repartit entre totes les persones que van venir a donar al llarg de les dues jornades mitjançant un sorteig

Dues jornades fructíferes que ens han ajudat a incrementar les reserves de sang als hospitals catalans i sobretot per agrair a les persones que ho van tornar a fer. Ja estem pensant en l'edició de la marató 2023.

    • Marató de Girona 2022
    • Marató de Girona 2022
    • Marató de Girona 2022
Comparteix