40a Trobada de Delegacions del Ripollès

40a Trobada de Delegacions del Ripollès

De mica en mica les coses van tornant a la normalitat. El diumenge 20 de març es va dur a terme la 40a Trobada de Delegades i Delegats de la comarca del Ripollès, a Camprodon.

Gairebé la totalitat de delegades i delegats de la comarca es van reunir a l'Espai Cultural de Cal Marquès, cedit per l'Ajuntament.

La benvinguda i lectura de l'ordre del dia anà a càrrec d’en Jordi Cortecans.

Seguidament en Marc Ibars, com a vicepresident segon de l'Associació de Girona, va presentar els resultats comarcals del últims mesos i també parlà del conveni que l'Associació de Donants de Sang de Girona ha signat amb la Universitat de Girona, el qual permetrà comptar amb més de 2.000 alumnes voluntaris potencials, per organitzar campanyes de donació als campus de la UdG.

Posteriorment, com a president de la Federació, en Marc explicà que s’han posat a disposició de les Escoles i els Instituts de Catalunya tots els Contes editats per la Federació Catalana de Donants de Sang (qualificats com a material inclusiu i pedagògic pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya), per conscienciar als més petits de la importància de donar sang arreu de Catalunya.

A continuació Alfred Mingo i Sánchez, director del Banc de Sang de Girona, es va estrenar en les trobades que es fan a les comarques gironines, detallant diverses dades referents al canvi d’organigrama que hi ha hagut recentment, tot responent dubtes que les delegades i delegats anaven plantejant.

Per acabar, la Sònia Oliveras explicà una nova manera de fer i presentar l'informe de la donació, mostrant una prova als assistents de com s'emplena aquest document tan necessari en cada donació. L'ASD-Girona considera que és una eina molt útil i ben aviat es farà una prova pilot.

Després, en Jordi Cortacans (fill), tècnic sanitari d'urgències mèdiques, va fer una demostració molt interessant de primers auxilis, tant de massatge cardíac com del DEA (desfibril·lador automàtic) i els passos a seguir en una urgència mèdica fins l'arribada dels professionals.

Per cloure la jornada i abans de realitzar la visita guiada per l'espai cultural, el senyor Xavier Guitart i Cano, alcalde de Camprodon, va dedicar unes paraules d'agraïment als assistents i va remarcar que el consistori sempre ha estat i estarà al costat de la tasca de la donació, perquè no faltin campanyes al municipi. El regidor de participació ciutadana, Joan Bobi Gibert, també ens va acompanyar durant l’acte.

Seguidament, hi hagué un intercanvi de records per part de l'Ajuntament i l'ASD-Girona, i un petit homenatge a en Joan Campa Carbonell, na Dolors Mateu Avellana i en Josep Picas Puigcercós, que per diverses raons i després de molts anys realitzant tasques de delegats han deixat l’Associació.

La visita guiada consistí en una instructiva exposició anomenada "La Retirada"; amb material abandonat a la Vall de Camprodon per més de 100.000 persones que van fugir de Catalunya durant l'èxode republicà. Una colpidora mostra del malaurat resultat de les guerres.

    • 40a Trobada de Delegacions del Ripollès
    • 40a Trobada de Delegacions del Ripollès
    • 40a Trobada de Delegacions del Ripollès
    • 40a Trobada de Delegacions del Ripollès
    • 40a Trobada de Delegacions del Ripollès
Comparteix