10a Jornada Formativa de l’Associació de Donants de Sang de Girona

10a Jornada Formativa de l’Associació de Donants de Sang de Girona

El passat dissabte, dia 2 d'Octubre, es dugué a terme la 10a Jornada Formativa de l'Associació de Donants de Sang de Girona.

Amb una assistència de 71 persones (i respectant escrupolosament totes les mesures sanitàries COVID-19) les delegades i delegats de les comarques gironines vam gaudir de quatre ponències molt interessants i instructives.

En Jordi Segura, president de l’Associació, donà la benvinguda a totes i tots els assistents i s’encarregà de presentar la Jornada.

El Dr. Joan Ramon Grifols, director mèdic del Banc de Sang i Teixits de Girona, participà amb una exposició molt entenedora i agraí la gran tasca realitzada per totes les delegades i delegats de l’Associació.

A l’acte també hi assistiren la Dra. Anna Millán, directora general del Banc de Sang i Teixits, la Sra. Marta Gubau, representant de la Federació Catalana del Voluntariat i en Marc Ibars, president de Federació Catalana de Donants de Sang.

Com ja és habitual, les Associacions veïnes del Maresme, Vallès Oriental i Osona participaren de les activitats programades.

El primer torn de ponències l’obrí el Sr. Pedro Valle, responsable de xarxes socials i comunicació de l'Associació de Donants de Sang de Girona, facilitant diversos sistemes d’actuació per tal d’aprofitar al màxim el correu electrònic i fomentant l’ús de vàries aplicacions mòbils, recomanables per facilitar la tasca de voluntariat a totes i tots els delegats.

Seguidament, el Sr. Josep Soler, psicòleg, oferí una xerrada molt interessant sobre el voluntariat, tot repassant infinitat de situacions que ens conviden a comunicar i relacionar-nos, sempre de manera positiva.

La Dra. Roser Vallès, responsable del programa de donació de plasma del BST, feu una presentació del plasma amb dades vertaderament curioses i importants, tot interactuant amb diverses delegades i resolent-los tota mena de dubtes relacionats amb el procés de plasmafèresi.

Per acabar les ponències, comptàrem amb la directora de comunicació del Banc de Sang i Teixits, Sra. Aurora Masip, que ens explicà detalladament com la comunicació forma part de totes les nostres activitats diàries i és vertaderament imprescindible per relacionar-nos adequadament amb els donants de sang.

Per cloure l'acte, el president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Sr. Marc Ibars dirigí unes paraules d'ànim i agraïment als totes i tots els assistents, explicant la finalitat dels diversos materials promocionals que s’han realitzat des de la FCDS, com també de les noves fundes per als Contes de la Federació, adreçats a les Escoles, Instituts i Centres Educatius diversos (Biblioteques, etc.), avalats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

    • 10a Jornada Formativa de l’Associació de Donants de Sang de Girona
    • 10a Jornada Formativa de l’Associació de Donants de Sang de Girona
    • 10a Jornada Formativa de l’Associació de Donants de Sang de Girona
Comparteix