SERVEI COMUNITARI A L'INS RIBERA DEL SIÓ D'AGRAMUNT - DONANTS DE SANG

SERVEI COMUNITARI A L'INS RIBERA DEL SIÓ D'AGRAMUNT

El passat dimecres, 3 de desembre, les delegades de l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell van acceptar la proposta de l’INS Ribera del Sió d’Agramunt de participar en les activitats programades per als alumnes de 3r d’ESO, dins de l’acció educativa del Servei Comunitari.

Com que en aquests moments, degut a la pandèmia, no és possible fer-ho presencialment, s’optà per la videoconferència. Una vegada connectats iniciàrem la part teòrica, que consistí en la presentació de l’ADS Urgell (emmarcant-la dins de la Federació Catalana de Donants de Sang).

Seguidament, s’aprofundí en la importància de la sang i els seus components. La participació dels alumnes serví per encadenar les exposicions anteriors amb la necessitat de donar sang (com un deure cívic) i les moltes coses que ells, com a joves que són, poden fer per tal d’ajudar a promoure la donació arreu.

Finalitzada la primera part, s’obrí un torn de preguntes, dubtes... perquè l’alumnat pogués aclarir qualsevol qüestió. En aquesta part aparegueren els temes vertaderament interessants!

Degut a la virtualitat de l’activitat, aquesta sessió vàrem repetir-la 3 vegades, ja que així poguérem focalitzar-nos en un grup concret per cada classe.

Després de la trobada “en línia”, els i les alumnes seguiran parlant de la donació de sang: dissenyant falques d’àudio per Ràdio Sió, programes per la propera Donació, etc.

La valoració de l’experiència ha estat molt positiva i cal felicitar als alumnes de l’INS Ribera del Sió, pel seu interès i per la implicació que mostraren, i agrair també al professorat de l’Institut que pensessin en nosaltres, per difondre i impulsar valors cívics d’altruisme i solidaritat.

No hi ha tasca millor aprofitada que fer xarxa per donar-nos a conèixer!

    • SERVEI COMUNITARI A L'INS RIBERA DEL SIÓ D'AGRAMUNT - DONANTS DE SANG
    • SERVEI COMUNITARI A L'INS RIBERA DEL SIÓ D'AGRAMUNT - DONANTS DE SANG
    • SERVEI COMUNITARI A L'INS RIBERA DEL SIÓ D'AGRAMUNT - DONANTS DE SANG
Comparteix