AQUEST AGOST LES DONACIONS DE SANG S'HAN REDUÏT UN 40% - NECESSITEM EL VOSTRE AJUT!

AQUEST AGOST LES DONACIONS DE SANG S'HAN REDUÏT UN 40% - NECESSITEM EL VOSTRE AJUT!

El Banc de Sang i Teixits alerta de que aquest agost les donacions de sang han disminuït un 40% a causa de l'onada de calor, un 10% més del que s'estimava a l'estiu, quan es calcula que les donacions baixen un 30% pel canvi d'hàbits en el període de vacances.

El director assistencial del Banc de Sang i Teixits, Enric Contreras, ha explicat que la disminució ha afectat sobretot a les reserves de plaquetes, que tenen una caducitat de cinc dies, a diferència del plasma i dels glòbuls vermells, que són més fàcils de conservar.

Una situació que preveuen que s'agreujarà aquesta setmana a causa del pont: Segurament haurem de trucar a donants específics de plaquetes per suplir, ha assegurat.

Pel que fa a les reserves de plasma i glòbuls vermells, ha indicat que són correctes ja que, segons ha explicat, el plasma es pot congelar i hi ha reserves de glòbuls per a vuit dies, encara que l'òptim són 10, ha recordat.

10% MENYS DE LES DONACIONS ÒPTIMES

Contreras també ha indicat que la disminució de donacions per l'onada de calor ha provocat una baixada d'un 10% en les donacions previstes per aquest estiu, en què s'havien marcat les 35.000 com xifra òptima a aconseguir entre juliol i agost per atendre malalts i accidentats.

Tot i això, ha explicat que no està sent un mal estiu perquè al juliol les donacions es van mantenir en els nivells previstos, però que a dia d'avui s'han aconseguit 19.210 donacions, un 10% menys del que s'esperava.

Per això, ha animat a la ciutadania a acudir als 12 punts fixos de donació habilitats en els principals hospitals del territori, així com a participar en les 60 campanyes programades cada setmana en diferents punts de la regió.

La sang no es pot fabricar i les malalties no se'n van de vacances, ha recalcat Contreras, que confia que la ciutadania torni a donar sang després del pas de l'onada de calor i que per a finals de mes s'assoleixin les 35.000 donacions esperades.

* Font: Catalunyapress
* Vols donar sang? --> CERCA EL PUNT DE DONACIÓ MÉS PROPER

    • imatge 1
Comparteix