Josep Vallverdú rep la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya

Josep Vallverdú rep la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya

El Consell Executiu ha aprovat concedir la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya a Josep Vallverdú Aixalà per la seva destacada trajectòria com a narrador, poeta, dramaturg, lingüista, traductor i assagista, especialment en el món de la literatura infantil.

Amb la concessió, la Generalitat vol “honorar una de les persones referents en el món de les lletres catalanes, autor d’una prolífica i diversificada obra, especialment de reconeguda trajectòria en la literatura infantil”.

Al llarg de la seva trajectòria, Josep Vallverdú ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi (1990), el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2000), la Medalla d’Or de la Universitat de Lleida (2000), el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català (2002), el Doctor honoris causa per la UdL (2004), i el Premi Jaume Fuster de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (2012).

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang volem transmetre-li la felicitació de totes les Associacions de Donants de Sang de Catalunya, per la seva solidaritat i el seu compromís amb la donació de sang. 

En aquest sentit, volem posar en valor la implicació d'en Josep Vallverdú, acompanyat de la també reconeguda il·lustradora Pilarín Bayés, els quals crearen el Conte "Un Pardalet Ferit" -material realitzat especialment per a la Federació Catalana de Donants de Sang- del que ja n'hem repartit més de 15.000 exemplars arreu de Catalunya, en dues edicions.

* Les Medalles d’Or són la màxima distinció honorífica que atorga la Generalitat de Catalunya. Es van crear el 1978 per distingir aquelles persones que hagin prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.

Font: Cultura21
    • Josep Vallverdú rep la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya
    • Josep Vallverdú rep la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya
    • Josep Vallverdú rep la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya
Comparte