COMUNICAT DE LA FCDS

COMUNICAT DE LA FCDS

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang condemnem enèrgicament la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’estat per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre.

Les actuacions policials per desallotjar violentament els milers de persones que s’han aplegat en els col·legis de Catalunya i per requisar el material per a la votació són absolutament inadmissibles i són una violació de drets civils i polítics i de la convivència de la societat catalana.

En aquest sentit, expressem la solidaritat i l’afecte a totes les persones ferides i desitgem que es recuperin ben aviat, alhora que considerem que aquests fets mereixen una resposta contundent.

Volem constatar la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint per part del Govern i els organismes de l’Estat. Fem una crida al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, a la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força.

La nostra organització considera que la repressió, la força bruta, la intimidació, la vexació, la humiliació, la deshonra, la coacció, són actituds inhumanes de maltractament que responen a provocacions de qui creu ostenta el poder.

Vulnerar la més bàsica norma de convivència -el respecte vers la ciutadania- és dilapidar la pau social. Qui pega, qui colpeja, qui malmet a altri, és cívicament il·legítim, denigrat i desautoritzat pel poble.

Serveixin aquestes paraules per fer una crida al conjunt de forces polítiques i socials de l’Estat Espanyol i d’Europa per a què facin tot allò que sigui necessari per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.

La millor resposta és la que s’expressa pacífica, contundent i democràtica.

** Arxiu adjunt: COMUNICAT DE LA FCDS

  • imatge 1
Comparte