Cada Gota Compta. Aquests dies, t'esperem!

Cada Gota Compta. Aquests dies, t'esperem!

Us animem a donar sang amb normalitat aquests dies!

- L'impacte social del coronavirus fa especialment necessari que anem a donar sang amb normalitat. Perquè ens cal cada dia i per preparar-nos pel que pugui anar passant.

- Si no ho fem, no tenim alternativa de cap altre tractament. Cada dia ens calen plaquetes, glòbuls vermells i plasma per atendre malalts als qui els va la vida: malalts de càncer, accidentats, hemorràgies en parts... Les plaquetes tenen una durada de 5 dies i per això és imprescindible que la donació sigui constant.


Ha baixat la donació?

- Ho estem notant molt als hospitals. Tenim un 30% menys de donants que confiem que es recuperin després de la sacsejada inicial i tothom pugui entendre que socialment no ens podem permetre que baixin les donacions.

 

Es segur donar sang als hospitals?

- Sí. Nosaltres som una entitat de salut pública, del departament de salut, i tenim la responsabilitat de vetllar per la salut de la ciutadania. Òbviament, la nostra missió és evitar qualsevol risc. Si hi hagués un risc en algun hospital, no obriríem l'espai de donació. I ens anem adaptant al que van decidint els epidemiòlegs cada moment.

- Hem de pensar que als hospitals ara hi ha coronavirus, però sempre hi ha hagut i hi ha tot tipus de malalties i sempre han estat i són espais de donació habituals. A més, els bancs de sang estem fora de les àrees d'hospitalització, prop dels accessos, etcètera.

 

Cada dia fem 15 campanyes de donació de sang arreu de Catalunya

Una col·lecta de donació de sang és una activitat de salut pública, imprescindible per garantir la vida dels malalts.

- El que ens està passant és que hem de fer canvis de campanyes de forma molt ràpida per adaptar-nos al que va passant socialment. Per això demanem que qui pugui vingui als hospitals: Lleida, Tarragona, Girona i que s'informin a les xarxes d'on som amb les nostres unitats mòbils. Cada dia fem 15 campanyes de donació: donarsang.gencat.cat

- Donar sang és una acció que podem fer cadascun de nosaltres, individualment, sense més complicació i pot ajudar a tot el sistema de salut en general a donar tranquil·litat i a persones que els va la seva vida en particular.

 

Mesures especials per @donarsang aquests dies:

  • Si tens febre o alguna infecció, cal que esperis 15 dies a venir a donar sang.
  • Hem exclòs els donants que venen d’Itàlia durant un mes.
  • Hem intensificat les mesures d’higiene: rentat de mans del donant, etcètera, seguint les recomanacions generals.
Comparteix