Marató de Donants de Sang de Catalunya

Marató de Donants de Sang de Catalunya

El proper dijous 11 de gener el Banc de Sang i Teixits posa en marxa la Marató de Donants de Sang de Catalunya! 

Durant una setmana ens proposem aconseguir remuntar les donacions i restablir les reserves de sang que s’han vist afectades per les festivitats de Nadal.

De l’11 al 19 de gener esperem que al voltant de 10.000 persones vinguin a donar als principals hospitals catalans, a les campanyes especials en espais monumentals com el Centre de Cultura d’El Born o l’hotel monumental Avenida Palace, i a les més de 72 campanyes mòbils repartides per tot el territori.

Sota el lema “Fer-ho entre tots és molt nostre”, la Marató d’enguany posa el punt de mira al gest de donar com un acte d’altruisme ‘col·lectiu’ que uneix donants i receptors en un mateix objectiu.

Per això, enguany fem una crida a venir a donar i implicar-hi la família, els amics i amigues, les companyes i companys de feina, els equips esportius, veïns i veïnes...

 

Un pilar casteller digital inèdit que recollirà les donacions fins al 14 de juny

Aquest any la Marató impulsa una iniciativa pionera que és la construcció d’un monument que serà el primer Pilar Casteller Digital que es faci a Catalunya.

Aquest monument estarà ubicat permanentment al centre neuràlgic dels 4 municipis catalans, davant dels Ajuntaments:

 

Barcelona - Plaça Catalunya

Girona - Plaça del Vi

Lleida - Plaça de la Paeria

Tarragona - Plaça de la Font

 

Aquest castell, que sumarà les donacions finals de la Marató, s’inaugurarà el dilluns 22 a les 11:30h a Tarragona amb la presència de castellers, responsables municipals, responsables del Banc de Sang i donants i receptors.

Serà un monument virtual, que es podrà escanejar amb el mòbil, i dinàmic, ja que s'anirà omplint de color vermell amb cada donació que es faci arreu de Catalunya durant els sis primers mesos de l'any, fins al 14 de juny de 2024, coincidint amb el Dia Mundial del Donant de sang.

El projecte es donarà per finalitzat amb la totalitat del monument tintat completament de vermell, amb una fita prevista de 130.000 donacions

Aquest projecte monumental digital vol ser el símbol de l'esforç col·lectiu de la donació de sang, i la cohesió i la connexió que aquest gest suposa entre donants i receptors. Els castellers i les colles castelleres són un símbol, igual que la donació altruista, del treball aconseguit entre entre totes i tots, per un objectiu comú.

 

Històries que valen una vida

Hi ha moltes persones històries de superació i de solidaritat darrera de cada donació i cada transfusió de sang.

Al blog moltesgracies.net s’hi recullen testimonis com el de la família de Joan Carles Bargalló o en Samuel Moreno, donants que des de fa anys fan possible que molts pacients millorin la seva vida.

 

* Font:  Banc de Sang i Teixits
Comparteix