El passat dilluns, l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell participà en els actes de la Setmana Cultural de l’Escola Guillem Isarn, de la Fuliola.
Enguany, la setmana cultural ha girat entorn dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Amb l’acord històric de 193 països, l’any 2015 l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els seus 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), com a instrument global amb un ampli abast i una importància sense precedents.
Com a compromís mundial, busca que tots els estats es proposin fermament posar fi a la pobresa i la fam, a combatre les desigualtats, protegir els drets humans, especialment de les persones més excloses i de major vulnerabilitat, promoure la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones i les nenes, construir societats pacífiques, justes i inclusives i garantir una protecció resilient del planeta i dels seus recursos naturals.
Els ODS són disset objectius de caràcter ambiental, social i econòmic que guien la implementació de l’Agenda 2030.
Tots els objectius estan molt relacionats: per avançar en un cal avançar també en d’altres. Volen ser unes fites concises, fàcils de comunicar, orientades a l’acció i aplicables a tots els països.
Durant la xerrada que vàrem organitzar des de l’ADS Urgell, el vicepresident de la Federació Catalana de Donants de Sang, Albert Torra, explicà a l’alumnat que la Federació també promou alguns d’aquests 17 objectius per intentar fer un món millor, gràcies al progrés i al desenvolupament de les persones que hi convivim.
En acabar l’exposició, després d’unes paraules que els dedicà la vicepresidenta de l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell, Angeleta Orpella, les delegades del municipi (Ma Rosa Uson i Ma Dolors Balasch) entregaren un obsequi a totes i tots els alumnes que participaren a la xerrada.
Des d’aquestes línies volem donar les gràcies al professorat de l’Escola Guillem Isarn, al seu director, Josep Rubiol, i en especial a la Sra. Guadalupe Farré (professora jubilada) que fou la primera mestra que -ja fa més de 10 anys- ens proposà iniciar l’activitat “Anem a l’Escola” i endegar aquest projecte que, a dia d’avui, ens ha portat a visitar centenars d’escoles d’arreu de Catalunya.