Trobada de delegades i delegats de l’Alt Empordà

Trobada de delegades i delegats de l’Alt Empordà

El passat diumenge 7 de novembre, dia marcat per la Tramuntana, com la geografia en marca la possibilitat, a Fortià, es van aplegar prop d’una vintena de delegades i delegats a la 39a Trobada de delegacions de l’Alt Empordà.

Enguany, aquesta és una de les dues comarques de la província de Girona que han celebrat aquest tipus de trobades. L’altra comarca és la del Baix Empordà que es realitzà el passat 25 de setembre.

Amb un cel sense núvols a causa de l’esbandida de la Tramuntana, prèviament a la reunió, es va fer una visita guiada pel municipi de Fortià. Va ser a càrrec del senyor Pol Massagué, regidor de Cultura, Patrimoni, Turisme i Hisenda. La visita englobava l’església i diferents masos de la vila que s'han conservat fins als nostres dies, essent edificis actualment podem veure amb diferents estats de conservació.

En acabar l’itinerari de visita, començà la reunió, de la mà de l’alcalde de Fortià, el senyor Francesc Brugués.

Després de la benvinguda al poble per l’alcalde, la senyora Ramona Heras, regidora de Benestar Social, Sanitat, Ensenyament i Festes i coordinadora territorial de la comarca de l’Alt Empordà de l’associació, agraí l’assistència als presents i n’excusà els que no van pogut venir per diferents circumstàncies.

Tot seguit el senyor Jordi Segura, president de l’Associació de Donants de Sang – Girona, agraí la col·laboració dels delegats i delegades amb les tasques pròpies de l’associació dia a dia i demanà un moment de record pel delegat i la delegada que aquest any ens han deixat. Més endavant, entregà un obsequi en reconeixement de la feina feta als familiars d’ambdós delegats. Tot seguit continuà amb explicacions internes de l’associació i també explicà la necessitat de promoure les campanyes de plasma. El president interpel·là al públic assistent amb l’objectiu d’intercanviar i compartir situacions, neguits i dubtes. D’aquí en sortí la idea i l'oferiment d’una molt bona col·laboració. Segurament s’explicarà pròximament.

Es donà pas al senyor Marc Ibars, president de la Federació Catalana de Donants de Sang, que a la vegada que comentà la situació de la necessitat de plasma i presentà les diferents publicacions de la Federació en diversos idiomes. Gràcies a les col·laboracions amb l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida i Girona s’han pogut traduir La Geganta de la Sang i El Pardalet Ferit al castellà i l'anglès. Per tant, amb aquestes noves edicions, es pot oferir un nou material a la mainada de les escoles -relacionat amb la donació de sang i el voluntariat-, perquè coneguin i aprenguin més sobre aquest tema i en puguin parlar amb les seves famílies.

En acabar, la cap de comarca, juntament amb l’alcalde del poble, oferiren una bossa-obsequi per part de l’Ajuntament de Fortià, obsequi que s’afegeix a la bossa amb els contes que facilita la Federació.

La jornada de retrobament comarcal acabà en el mateix Centre Agrícola i Social de Fortià, on se sortejarà el lloc on es farà l'edició de l’any vinent.

  • Trobada de delegades i delegats de l’Alt Empordà
  • Trobada de delegades i delegats de l’Alt Empordà
  • Trobada de delegades i delegats de l’Alt Empordà
Comparteix