L’AJUNTAMENT DE CAPELLADES ES REUNÍ AMB L’ASSOCIACIÓ DE DONANTS DE SANG DE L’ANOIA

L’AJUNTAMENT DE CAPELLADES ES REUNÍ AMB L’ASSOCIACIÓ DE DONANTS DE SANG DE L’ANOIA

El passat divendres 30 de juliol, la Sra. Marta Alarcón Chillón, Regidora d’Acció Social, Sanitat i Salut de Capellades, en representació de l’Il·lm. Sr. Alcalde, Sr. Salvador Vives i Alari, que va excusar l'assistència, va escoltar la proposta que els fou presentada per l’Associació de Donants de Sang de l'Anoia, a través del seu secretari, l’Antoni Miranda Pallarès. 

L'objectiu principal de la visita era comentar-los i fer-los partícips de la iniciativa endegada per la Federació Catalana de Donants de Sang (FCDS) d’homenatjar als donants de sang dels municipis on s'hi realitzen campanyes de donació de sang. En el cas de Capellades, són més de 130 les persones que donen sang habitualment al municipi anoienc, a més de les moltes altres que han anat donant-ne -al llarg dels anys- i que actualment (per un o altre motiu) ja no poden donar-ne. A totes i tots ells, volem reconèixer-los el gest incondicional d'altruisme i generositat.

Aprofitàrem la trobada per lliurar-los el llibre “Monuments als Donants de Sang” editat per la FCDS, on s'hi recullen més d'un centenar de mostres d’aquests reconeixements, repartits pels diferents indrets del territori català. L’esmentada insígnia aniria a càrrec del propi ens municipal, segons la disponibilitat i seria ubicat en un lloc de la seva elecció. 

L’any 2020, Capellades contribuí amb un total de 276 donacions de sang i 6 donacions de plasma, en les 7 campanyes efectuades. Un excel·lent motiu que de ben segur predisposarà al consistori a donar-hi el vist i plau, en el moment que sigui debatut durant la propera junta de govern consistorial. 

També parlàrem d'un projecte, pel proper curs, que pretén sensibilitzar els joves envers les donacions, i que anirà adreçat als centres escolars.

 

ADSA - Secretaria

  • L’AJUNTAMENT DE CAPELLADES ES REUNÍ AMB L’ASSOCIACIÓ DE DONANTS DE SANG DE L’ANOIA
Comparteix