10a NIT DEL VOLUNTARIAT A GIRONA

10a NIT DEL VOLUNTARIAT A GIRONA

El passat divendres 20 de novembre es va celebrar al Pavelló de Fontajau, a Girona, la 10a Nit del Voluntariat.

Varen assistir-hi representants de l'Associació de Donants de Sang de Girona, els quals també formen part de la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS).

Es va comptar amb la presència d'autoritats com la Sra. Neus Munté, vicepresidenta en funcions del Govern de la Generalitat de Catalunya, consellera de Benestar Social i Família i portaveu del Govern; amb el Sr. Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona i alcalde de Llagostera; el Sr Carles Puigdemont alcalde de Girona; la Sra. Francina Alsina, presidenta de la FCVS; la Sra. Maria Solés, coordinadora de la FCVS a Girona.

Després dels respectius discursos, elogiant el compromís i el voluntariat social d'entitats i organitzacions diverses, es va procedir a l'entrega dels premis Fundació Antoni Serra Santamans, Fundació Eurofirms i ComexiGroup als projectes solidaris del any 2015. Els dos guanyadors van ser: “Tinc un Pis amb en SER.Gi” de la Fundació SER.GI i “Banc de Perruques” de la Federació Oncolliga de Girona.

Acte seguit, va intervenir Sor Lucia Caram, monja dominica, comunicadora i activista social que amb la seva xerrada valorà la gran feina dels voluntaris i voluntàries, i va animar a tothom a continuar amb aquesta important tasca; que tal i com ella mateixa va comentar: “fa que el món sigui molt millor”.

La cloenda de l'acte la va fer el Cor Akán que va deleitar als assitents amb una bonica selecció de cançons en català i en francès.

S'ha de destacar que durant tot l'acte es va poder gaudir d'una traducció simultània del llenguatge dels signes, per tal de que les persones amb discapacitat auditiva poguessin seguir -en tot moment- totes les intervencions, inclús les cançons.

La celebració va culminar amb una degustació de productes, elaborats per la Fundació Ramon Noguera i servit per els alumnes de l'aula d'Hosteleria del Casal dels Infants de Salt i el grup joves del projecte Ksameu de Figueres.

  • imatge 1
  • imatge 2
  • imatge 3
  • imatge 4
Comparteix