NOU MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ALCARRÀS (SEGRIÀ)

NOU MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ALCARRÀS (SEGRIÀ)

L’Ajuntament d’Alcarràs ja té un nou Monument en reconeixement a les persones del municipi que donen sang, “una escultura d’acer oxidat en forma de cor que ens recorda la importància de ser donants per tal de salvar vides”, explica l’alcalde, Jordi Janés. L’acte d’inauguració ha estat aquest dimarts i va comptar amb la presència dels responsables de la Federació Catalana de Donants de Sang, de la demarcació del Segrià d’aquesta entitat, regidores i regidors de la Corporació i voluntaris. “Es calcula que a Alcarràs hi ha unes 100 persones que donen sang i ara es volen associar”, detalla l’alcalde.

L’acte d’inauguració de l’estàtua va comptar amb la presència de l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, el president de la Federació Catalana de Donants de Sang, l’alcarrassí Marc Ibars, la presidenta de l’Associació Donants de Sang del Segrià, Anna Rojas, les regidores i regidors de la Corporació, entre altres autoritats locals i comarcals, i persones donants. 

La figura creada per a retre l’homenatge a les persones donants de sang és obra dels artistes alcarrassins Josep Antoni Moreno (delegat de l'ADS Segrià) i Aitor Ortiga, qui han esculpit amb acer ‘corten’ un cor i una gota i sobre una pedra de forma cúbica i que fa de peu de l’estàtua. També hi ha una placa on es pot llegir “l’Ajuntament d’Alcarràs, en reconeixement als seus donants de sang, per la seva vessant altruista i vetllant sempre pel bé comú. La figura està just davant del Centre d’Atenció Primària del poble, al carrer "Davant".

“Un gest que ajuda les persones malaltes o que ho necessiten”

Aprofitant la inauguració del Monument als Donants de Sang d’Alcarràs, l’alcalde animà a les alcarrassines i alcarrassins a fer-se també donants, ja que amb aquest gest ajuden a les persones malaltes de càncer, anèmia i també a molts infants. El 30% de les donacions del grup 0 negatiu o donant universal es destinen a fer transfusions en casos d’accidents, segons les dades del Banc de Sang i Teixits. “És un gest de solidaritat i altruisme que ajuda moltes persones malaltes a curar-se o a pal·liar la malaltia”, conclogué Janés.

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang donem les gràcies a les institucions i entitats d'Alcarràs que han possibilitat aquest magnífic Monument, com també a les persones que -a títol individual- han aportat el seu granet de sorra per fer possible el reconeixement d'altruisme i germanor a totes i tots els donants de sang del municipi.

 

* Font: Ajuntament d'Alcarràs

Comparteix