CLOENDA DE LA MARATÓ DE DONANTS DE SANG DE CATALUNYA (2022)

CLOENDA DE LA MARATÓ DE DONANTS DE SANG DE CATALUNYA (2022)

Dissabte, dia 15 de gener, tingué lloc la cloenda de la Marató de Donació de Sang de Catalunya 2022.

És important tenir en compte que la Marató ha estat marcada per la variant Òmicron de la Covid-19, i degut a aquesta problemàtica els resultats definitius no han superat les previsions esperades. - Tot i així, creiem que el recompte final de donacions és força positiu: 8.521 donacions de sang (i d'aquestes, gairebé 1.000 nous donants).

El lema de la Marató d’enguany, “Suma’t a la Generació Donant”, ha animat a centenars de nous donants a viure l’experiència positiva i reconfortant de donar sang.

La Generació D (Generació Donant) és una generació de persones compromeses, generoses, solidàries i altruistes, i això s’ha demostrat abastament en aquesta Marató que, tot i l’impacte de la sisena onada de coronavirus, ha comptat amb una bona resposta social.

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang volem donar les gràcies a tothom que ha col·laborat en l'organització i l'impuls d'aquesta nova edició de la Marató, fent que -un any més- hagi estat un èxit de participació i també de difusió de la necessitat de donar sang de manera habitual: mitjans de comunicació, institucions, entitats i, sobretot, el compromís de les i els donants.

Volem expressar el nostre enorme agraïment pel treball i la dedicació incondicional del personal del Banc de Sang i Teixits en aquests temps difícils i incerts de pandèmia, que ha lluitat i s'ha compromès més enllà de la seva obligació professional i cívica, per tal d'ajudar a milers de persones d'arreu de Catalunya a recuperar la seva salut.

Igualment, volem posar en valor la feina feta per la xarxa d’Associacions de Donants de Sang, que ha mobilitzat delegats/des i voluntàris/es tot fent front a les dificultats pròpies de la situació pandèmica que vivim actualment, multiplicant les seves accions i propiciant la màxima difusió possible entre la ciutadania i les institucions, sense les quals aquests resultats no haguessin estat possibles.


Recordeu que, cada dia, es continuen necessitant 1.000 bosses de sang per poder atendre a les moltíssimes persones que ens segueixen necessitant! 

Entre totes i tots #normalitzem l'acte de #donarsang i fem-lo un #hàbit ... perquè mai falti una gota de sang a cap hospital!

Comparteix